fredag, december 30, 2011

Saltbakad potatis med färska räkor, dill och stenbitsrom-mayo

Idag var det nog rekord hos den lokala fiskbilen när vi handlade 130g räkor a 66kr, dvs ett kilopris på 507kr...Om någon sett något som toppat det priset så gör gärna ett inlägg. Nåväl till nyår trissas allt upp men vi fick vår fina marulk och en bit tonfisk som vi ska tillaga i morgon. Det blev varsin saltbakad potatis med våra 4,40kr/st räkor till lunch idag, vi njöt av varje räka extra länge! Gott och enkelt...

Ingredienser till ca 2pers:
2st Bakpotatisar
ca 1 kg Grovsalt
1hg Färska räkor
1st Rödlök
1st Dillvippa
Till mayon:
1st Äggula
1,5dl Rapsolja
3msk Gräddfil
3msk Stenbitsrom
1tsk Citronsaft
Salt & Vitpeppar från kvarn

Såhär ska vi göra:
1. Sätt ugnen på ca 175g, häll ut en bädd med grovsaltet i en ugnsform med höga kanter, lägg i tvättade och pickade potatisar, häll över resten av saltet så det täcker potatisarna. Baka i mitten av ugnen ca 1h, kön med en sticka att potatisen är mjuk.
2. Såsen: Vispa upp en äggula och citronsaften fluffigt. Vispa sedan sakta i oljan, sen vänder du ner gräddfilen och smakar av med salt & vitpeppar. Slutligen vänder du ner rommen och lite skuren dill.
3. Vid servering: Linda ev. in potatisen i aluminiumfolie, klicka in rom-mayon och garnera med räkor, , rödlök, dill och citron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar