torsdag, december 29, 2011

Bucatini pasta med mozzarella, örtolja, soltorkad tomat och oliver


Om ni är trötta på att laga lite mat så här mellan jul- och nyår så kan jag tipsa om denna busenkla pastarätt. Färdig i en handvändning och med mycket medelhavssmak, jag använde en spaghetti pasta med hål i, den suger upp örtoljan jättebra. Har blivit favorit på sista tiden...

Ingredienser för 2 personer:
2port Bucatini pasta (Spagheti med hål i för att suga upp såsen)
Ca 1dl blandade örter (Basilika, bladpersilja och lite spenat)
Ca 1dl Olivolja av god kvalité
Ca 100g Mozzarellaost bruten i bitar
Ca 10st Soltorkade tomater
Ca 1dl Gröna oliver
Några Cocktailtomater
Havssalt med chili
Svartpeppar från kvarn
Balsamicosirap (reducerad, finns på flaska)

Såhär kan man göra:
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Mixa örtbladen med olivoljan.
3. Häll av pastavattnet och blanda pastan med örtoljan och resten av ingredienserna.
3. Smaka av med havssalt & svartpeppar från kvarn, rippla gärna lite balsamicosirap över pastan. Det är gott att doppa oliverna och tomaterna i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar