Ibland kan god matlagning vara oförskämt enkelt. Och det passat väldigt bra när det är varmt och soligt ute på verandan. Dessutom gillar grabben vattenmelon riktigt mycket...Till den fräscha men enkla salladen serverade jag två snabba tillbehör: en gräslöksaioli och en chilifärskost. Ett gott hembakat valnötsbröd till passar extra bra!
Ingredienser till 2 personer:
250g Frysta räkor med skal, som du skalar
5dl Vattenmelon skuren i 3x3cm kuber
1st Avacado, skuren i 4 bitar
1st Mango, skuren i 3x3cm kuber
1ask Cocktailtomater
1st Rödlök
1/2st Förp med späda salladsskott
1st Lime, skuren i klyftor
Olivolja att ringla över, några droppar
Havssalt
Svarpeppar från kvarn
Såhär kan man göra:
1. Ja det är bara att skölja och tärna det som behöver det...och skala räkorna för att slutligen arrangera allt på ett fat.
2. Rippla över lite olivolja, havssalt och svartpeppar.
3. Servera med tex lite gräslöksaioli. Du hittar receptet på grundrecept på aioli här på bloggen, rör ner ca 3-4msk gräslök till receptet.
Ingredienser till 2 personer:
250g Frysta räkor med skal, som du skalar
5dl Vattenmelon skuren i 3x3cm kuber
1st Avacado, skuren i 4 bitar
1st Mango, skuren i 3x3cm kuber
1ask Cocktailtomater
1st Rödlök
1/2st Förp med späda salladsskott
1st Lime, skuren i klyftor
Olivolja att ringla över, några droppar
Havssalt
Svarpeppar från kvarn
Såhär kan man göra:
1. Ja det är bara att skölja och tärna det som behöver det...och skala räkorna för att slutligen arrangera allt på ett fat.
2. Rippla över lite olivolja, havssalt och svartpeppar.
3. Servera med tex lite gräslöksaioli. Du hittar receptet på grundrecept på aioli här på bloggen, rör ner ca 3-4msk gräslök till receptet.
Det här var riktigt gott och dessutom otroligt mysigt med ett glas gott vin på altanen i sommarvärmen
SvaraRadera