Tillagningstid: fisk ca 10min + sallad ca 10min
Ingredienser till 2 personer:
2st (ca 300g) Fiskfiléer exempelvis från sej eller torsk...
1dl Vetemjöl
2st Ägg
2dl Ströbröd
Havssalt & vitpeppar från kvarn
ca 4msk Smör till stekningen
Rotselleri- & pepparotssallad:
200g Rotselleri
1st Rödlök
20st Vindruvor
2dl Meze Matlagningsyoghurt
1tsk Citronsaft
2msk Dill, finskuren
3msk Pepparot, riven (+ lite extra vid serveringen)
Havssalt & svartpeppar från kvarn
Såhär kan man göra:
1. Dubbelpanera fiskfiléerna i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd, krydda med salt & peppar.
2. Stek fiskfiléerna i smör på medelvärme i en stekpanna.
3. Alternativt så köper du färdigfiléad och panerad fisk, penslar med flytande smör och lägger i en ugnsfast form och tillagar på 175g i ugnen, tills de blir frasiga och får en fin stekyta.
4. Salladen: Skala, skiva och strimla rotsellerin så fint du bara kan, likaså med löken. Dela vindruvorna på mitten, skär dillen fint och riv pepparoten, blanda allt med yoghurten och smaka av med citronsaften, havssalt & svartpeppar. (Tänk på att pepparoten drar efter...helst så gör du salladen en dag före...).
5. Nu är det bara att servera fisken med salladen, kanske med liten citron och en tomat till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar