söndag, mars 07, 2010

Myntachorizo med moja på ryskt surdegsbröd

Den perfekta stekkorven är gjord i en traditionell hack, (som en matberedare man har hemma), riktigt grovmald och med en äkta svintarm. Kryddad med paprika och mängder med mynta...så är det en perfekt vuxenkorv en Söndagslunch, gärna grillad över öppen eld. Lägg den mellan ett surdegsbröd och klicka på en god hemlagad röra så har du allt du behöver för stunden....

Ingredienser till 2 personer:
2st Stekkorvar med mycket smak
2st Skivor surdegsbröd
Några salladsblad

Moja:
100g Bulgarisk vitost
100g Meze Yoghurt
0,5dl Tomatpesto
1msk Olivolja
2msk Bladpersilja, finhackad
Några droppar Tabasco
Havssalt & svartpeppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Grilla stekkorvarna i en grillpanna inomhus eller ute över öppen eld, ca 5min per sida.
2. Mixa alla ingredienser till mojan, smaka av med Tabascon.
3. Montera ihop allt mellan surdegsbrödet...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar