söndag, maj 13, 2012

Laxburgare med hollandaise, sikrom och sparris på rostad Levain

Idag fyller grabben 2år! Och det blev lite lyxigare streetfood till lunch innan jordgubbstårtan!
En grillad laxburgare med vårens primör sparris serverad med en nyslagen Hollandaisesås smaksatt med sikrom och dill. Allt serverat på ett Levainbröd och självklart en stor citronklyfta och dillvippa.

Ingredienser till ca 4 personer:
ca 500g Laxfile eller putskött från laxen
1st Ekologiskt ägg
ca 4msk Potatismjöl
1krm Cayennepeppar
2msk Gräslök, finskuret
Vitpeppar från kvarn
Salt efter smak (ca1-1,5tsk)
2msk Olivolja

Gott till:
Grillat Levainbröd
Machesallad
Hollandaisesås smaksatt med dill och sikrom
Grön sparris
Citronklyfta
Dillvippa
Tomat

Såhär kan man göra:
1. Renskär laxen från skin och ben, skär köttet i mindre bitar.
2. Lägg köttet i en mixer typ matberedare...
3. Mixa till en grovmald konsistens, (eller fint om du föredrar det...), tillsätt saltet. Nu bör smeten bli ganska fast. Tillsätt alla andra ingredienser och mixa ihop till en formbar smet.
4. Blöt händerna och forma till biffar.
5. Värm upp en grillpanna till medelvärme och pensla grillränderna med oljan.
6. Grilla biffarna varsamt i xa 2min på varje sida, låt efterdra något minut.
7. Servera med de tillbehör du önskar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar