lördag, maj 05, 2012

Lammfile & lammkotletter med grillade tomater och fårost med vitlök och oliv

Ikväll blev det en sen middag som lagades på rekortid á 15min. Men på den tiden hinner man steka på en lamminnerfilé, grilla några lammkotletter, grilla på några tomater och göra en fåroströra smaksatt med vitlök och oliver. Lamminnerfilén blev riktigt mör och otroligt god!

Ingredienser till 2 pers:
25g Vitlökssmör
300g Lamminnerfilé
4st Lammkotletter
En kvist färsk rosmarin
Havssalt- & svartpeppar från kvarn
2st Kvisttomater
Till fåroströran:
100g Fårost
1st Vitlöksklyfta
10st Kalamataoliver, urkärnade
2msk Färsk bladpersilja, hackad
1krm Oregano
2msk Olivolja
Havssalt- & svertpeppar från kvarn
Gott till:
Rucola sallad vänd i olivolja, citronsaft och havssalt
Balsamvinägervreme
Levainbröd

Såhär kan man göra:
1. Smält vitlökssmöret i en stekpanna, vispa runt rosmarinkvisten lite i smöret så rosmarinsmaken doftar upp ur pannan...Stek varsamt på lamminnerfilén, krydda med havssalt- och svartpeppar. Använd en stektermometer och lyft ur filén vid ca 55g, linda in i folie och låt gå efter till ca 60g för rosastekt kött.
2. Under tiden i en annan stekpanna eller direkt efter du tagit ur filén steker du på halverade tomater och lammkotletterna.
3. Mixa ihop alla ingredienserna till fåroströran.
4. När du lägger upp så arrangera tomaterna, kotletterna och den uppskurna filen tillsammans med en klick fåroströra. Lite ruccolla vänd i olivolja, citron och havssalt på toppen. Rippla lite balsamvinägercreme och en pepprig olivolja runt. Drag gärna något extra varv med salt- och svartpepparkvarnen över allt. Servera med tex ett gott Levainbröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar