fredag, juni 08, 2012

Grillad chiliglacead 1/2 kycklingbröst & vitlökslevain med dragoncreme

Det blev en snabb improviserad grilltoast till middag! Ett tips är att dela kycklingfilerna på hälften när ni ska grilla dem. Då blir det mycket enklare att både få den genomstekta och saftiga. Använd oljan från de marinerade vitlökarna till att pensla på brödet och även snabbmarinera oliverna med.


Ingredienser till 4 personer:
2st Kycklingfiler
1msk Rapsolja
4st Levainskivor
4msk Chliglace
4msk Vitlöksolja
1dl Marinerade vitlökar
1dl Kalamataoliver
4st Romansalladsblad
2msk Balsamicosirap
Bladpersilja
Dragoncreme:
2dl Creme fraiche
1tsk Vitvinsvinäger
1tsk Estragonspad
ca 1tsk Hackad dragon
Havssalt
Cayennepeppar

Såhär kan man göra:
1. Sätt på grillen...eller använd en grillpanna.
2. Börja med dragoncremen så den får stå till sig lite. Vispa upp creme fraichen till en fast creme. Tillsätt sedan alla ingredienser, smaka dig fram men tänk på att om cremen får stå ca 20min i kylen medan du tillreder kycklingen så kommer smaken fram mer. (Du kan med fördel gärna göra cremen långt innan du tillagar rätten...då blir det som godast.)
3. Dela kycklingbrösten på hälften, pensla grillen med lite olja. Lägg på kycklingbrösten först när du fåt en fin glöd och värmen är ca 175-200g och grilla varsamt, gärna med stänkt lock.
4. När kycklingen börjar bli klar, pensla med en chiliglace eller liknande så att du får en fin färg och smak på kycklingbrösten, salta med lite havssalt.
5. Använd oljan som finns med i de marinerade vitlökarna till att pensla brödet med. Grilla det någon minut på var sida så det får en fin färg.
6. När det är dags att servera är det bara att bygga upp mackan med bröd, sallad kyckling, dragoncreme, balsamicosirap, marinerade vitlöksklyftor och oliver. Strö öite havssalt över allt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar