På Påskafton startade vi upp med en liten Vår-shots. En koncentrerad sparrissoppa med stekt kantarell, kantarellmjölk-skum, laxrom och en färsk sparrisknopp serverad i en liten cocottform med ett parmesankex. Serverade på en granplanka för lite extra effekt, d.v.s. du ställer upp alla koppar och flarn på plankan och bär sedan ut det till bordet. Du använder den sega delen av sparrisstjälken när du kokar soppan och använder sedan den resterande sparrisen till någon annan maträtt. Vill man lyxa sig kan man givetvis använda skälva knoppen som dekoration i soppan. Summa summarum får man en syrlig citronsmakande sparris-soppa toppad med ett lent skum smaksatt med kantarellfond. Därpå dekorerat med lite laxrom och en sparrisknopp. I botten ligger en smörstekt kantarell och väntar! Mellan tuggorna så knaprar man lite på parmesankexet och dricker ett glass mousserande.
Receptet kommer snart...:)
Receptet kommer snart...:)
Snyggt!
SvaraRaderaTrevligt!! När kommer receptet?
SvaraRaderaMimsan